Baby / spædbarn / unge 

Der er mange spædbørn, der har glæde af at komme til kiropraktor. Kiropraktor Randi Nemeth Andersen behandler babyer helt fra 1-2 ugers alderen. Årsagen til at babyer kommer til kiropraktor kan være at de har 3 måneders kolik, hvilket vil sige at de græder utrøsteligt i flere timer hver dag. Grådanfaldene ligger ofte om eftermiddagen og aftenen.


Hvis nakken ikke fungerer rigtigt kan babyen foretrække at ligge med hovedet drejet til den samme side hele tiden. Dette vil på sigt kunne medføre at kraniet får en skævhed.


Ligesom i nakken, kan der være andre led i kroppen, der ikke bevæger sig optimalt, hvilket kan give smerter hos barnet.

Hvis barnet græder af uforklarlige årsager og er svært at trøste, er det en god idé at få kiropraktoren til at undersøge barnet.

Hvordan hjælper vi?

Det første kiropraktoren gør, er at tage en grundig snak omkring babyens trivsel. Tager babyen på og vokser som den skal, udvikler babyen sig normalt. Hvordan har graviditet og fødselsforløb været? Er babyen pylret, utilpas? Kan babyen ligge på begge sider under amning/flaskegivning? Bliver babyen utilpas under eller efter måltider, hvordan er døgnrytmen? Disse og en række andre spørgsmål, kan give kiropraktoren et fingerpeg om der er et mekanisk problem omkring bevægeapparatets muskler og led.


Efter samtalen vil kiropraktoren undersøge babyen som skal være næsten helt afklædt. Her undersøges babyens bevægemønstre og reflekser, samt de enkelte leds bevægelighed og funktion. Kiropraktoren undersøger hele rygsøjlen, bækkenet, samt arme og ben. Undersøgelsen foregår dels i kiropraktorens, dels i forældrenes arme, idet det er vigtigt at babyen føler sig tryg under undersøgelsen og behandlingen så den kan slappe bedst muligt af. Her kan det være en fordel hvis babyens egen dyne og evt. sut og sutteklud er medbragt.


Hvis kiropraktoren finder dysfunktioner i et eller flere af kroppens led vil disse blive behandlet ved hjælp af teknikker, der er tilpasset det enkelte baby. Behandlingen af babyer og børn er langt mere skånsom end behandlingen af voksne. Børns led er mere bløde og bevægelige end voksnes og derfor ser man ofte allerede efter 1. behandling en effekt af behandlingen.


Hvis kiropraktoren ikke finder dysfunktioner i led eller muskler, der kan være grunden til barnets symptomer, bliver der ikke iværksat en behandling. Barnet vil i den situation typisk blive henvist til egen læge for eventuel yderligere udredning.


Hvis du er i tvivl om din baby eller dit barn kan have glæde af kiropraktisk behandling, er du naturligvis velkommen til at kontakte klinikken.

Kiropraktisk behandling af spædbørn
Kiropraktisk klinik | Sdr. Stationsvej 41 | 4200 Slagelse | Tlf.: 5853 5858 | Fax: 5853 3858 | nis.alnor@slagelsekiropraktoren.dk
FB